NEDSIVNINGSANLÆG

Derfor skal du få anlagt et nedsivningsanlæg

Bor du et sted uden kloakering, eller ønsker du at få belastningen på din kloak nedsat, så bør du overveje at investere i et nedsivningsanlæg. Hos Jordeksperterne har vi stor erfaring med nedsivning af regnvand og spildevand – og vi står klar til at rådgive dig allerede i dag.

 

Nedsivning af regnvand

Ved nedsivning af regnvand er det nødvendigt at få anlagt et nedsivningsanlæg. Dette anlæg etableres ved, at man graver et hul i jorden, hvor der bliver placeret en faskine. Denne faskine giver regnvandet mulighed for at sive ned igennem jorden. Det er vigtigt, at faskinen er stor nok, så den kan holde på regnvandet, hvis tilstrømningen af vand er for stor i forhold til udsivningen i jorden.

 

Nedsivning af spildevand

Et nedsivningsanlæg, der nedsiver spildevand, bliver som regel etableret i områder uden kloakering. Særligt ved sommerhuse eller andre bygninger i åbent landskab kan det være nødvendigt. For at anlægge et nedsivningsanlæg udføres der en boring til ca. tre meter under terrænet. Spildevandet ledes igennem en bundfældningstank, hvori affaldet og spildevand sorteres og adskilles. Herefter ledes spildevandet ud i jorden igennem sivedræn.

Det skal du være opmærksom på

Inden du får anlagt et nedsivningsanlæg, bør du være opmærksom på, at du skal have en tilladelse fra din kommune til etableringen af anlægget. Af den grund er det vigtigt, at du kan dokumentere, at grundens jord er egnet til nedsivning. Hos Jordeksperterne tilbyder vi en detaljeret gennemgang af jordens tilstand, som udmunder i en rapport, der blandt andet giver et indblik i, om din grund er egnet til et nedsivningsanlæg.

Kontakt os

Overvejer du at få anlagt et nedsivningsanlæg, kan du kontakte os i dag og få et uforpligtende tilbud. Hos Jordeksperterne tilbyder vi skræddersyede undersøgelser, der passer til ethvert behov og ønske.

Scroll to Top