JORDBUNDSANALYSE

Bliv klogere på din grund med en jordbundsanalyse

Hvis du skal sælge din bolig eller drømmer om at bygge nyt på en fantastisk grund, er det vigtigt at få foretaget en jordbundsanalyse. Hos Jordeksperterne har vi en bred erfaringsramme med jordbundsanalyser og søger hver dag at udvide vores kompetencer, så du er sikret den bedste service på markedet. Vi tilbyder jordbundsanalyser i hovedstaden København og på tværs af Sjælland – og vi hjælper gerne dig i gang med dit næste projekt!

 

Sådan foregår en jordbundsanalyse

Helt konkret bliver en jordbundsanalyse foretaget ved, at man laver en række boreprøver i jorden. Til at lave disse boringer bruger man som regel en borerig, så man kan komme helt ned i grunden. Jorden, som man opsamler, bliver herefter fragtet og undersøgt på vores laboratorie. På baggrund af undersøgelserne udformer vores specialister en rapport, som giver dig et indblik i jordbundsforholdene på din grund.

 

Derfor skal du få foretaget en jordbundsanalyse

En jordbundsanalyse kan måske virke som en unødvendig udgift, men det er faktisk en essentiel del af byggeprojektet. Hvis der er udfordringer i jordbunden, kan det nemlig få alvorlige konsekvenser for den pågældende bygning. Man kan f.eks. risikere, at jorden ikke kan holde den opførte bygning, så byggeriet synker, falder sammen eller på anden måde bliver ødelagt.

 

Foruden disse mulige konsekvenser forlanger mange kommuner ligeledes, at man er i stand til at redegøre for jordforholdene på sin grund, inden man giver sig til at bygge nyt.

Hvad er en jordbundsanalyse?

En jordbundsanalyse kaldes også en geoteknisk undersøgelse, hvor man undersøger forholdene i den pågældende jord. Ved at få foretaget en jordbundsanalyse vil du blandt andet blive klogere på din grunds jordlagstyper og vandindholdet i jorden. Du vil desuden opdage, om din jord har en stor grad af forurening, hvis der foretages en miljøanalyse af jorden samtidigt. Dette kan have stor indflydelse på det pågældende byggeprojekt eller andre fremtidige udgifter.

Hvem laver jordbundsanalyser?

Der findes mange forskellige firmaer, der foretager jordbundsanalyser – men det er ikke alle, der har stor erfaring. Hos Jordeksperterne går vi ikke på kompromis med den rette rådgivning, og derfor har vi altid en geotekniskingeniør med ud på alle typer af opgaver. Hos os er dine ønsker i højsædet, og vi bestræber os dagligt på at yde unik vejledning, som du ikke kan finde andetsteds.

Hvad koster en jordbundsanalyse?

En jordbundsanalyse koster som udgangspunkt fra 6000 kr. eks. moms. Prislejet varierer dog meget fra byggeprojekt til byggeprojekt. Prisen afhænger nemlig af, hvor mange boringer der skal foretages. Hvis du skal bygge et stort hus, vil det som regel kræve flere boringer, og dette vil øge prisen.

Scroll to Top